Strona główna » Jakich produktów nie łączyć, żeby cieszyć się smukłą sylwetką?
jakich produktów nie łączyć

Jakich produktów nie łączyć, żeby cieszyć się smukłą sylwetką?

Większość z nas choć raz w życiu stosowała diety odchudzające, które bardziej przypominały głodówki, aniżeli przemyślane, zdrowe i lekkie żywienie. Efekt był osiągany na chwilę, gdyż po takiej głodówce natychmiast pojawiał się efekt jo – jo.

Utracone kilogramy wracały z nawiązką, a nasza frustracja sięgała zieniu. Tymczasem sposób na odchudzanie jest znacznie prostszy. Wystarczy, że poznasz zasady niełączenia niektórych produktów, by w naturalny i niewymagający poświęceń sposób rozprawić się z nagromadzonym tłuszczem w organizmie. Żeby pomóc naszemu organizmowi w procesie trawienia, wystarczy tak przygotowywać posiłki, aby nie łączyć w jednym daniu węglowodanów i białek. Z punktu teorii diety niełączenia te dwie grupy (białko pochodzenia zwierzęcego oraz węglowodany) stanowią najgorsze połączenie dla układu pokarmowego. Warto zmienić swoje nawyki, wprowadzić je w życie nie tylko jako alternatywę dla odchudzania, ale także krok do lepszego samopoczucia. Takie odżywianie zapewni utratę masy ciała, ale też przywróci energię, humor, zapewni przypływ sił witalnych i wzmocni odporność organizmu.

Jakich produktów nie łączyć przy odchudzaniu?

Jakich produktów nie łączyć zatem żeby schudnąć? Odpowiedź jest prosta. Wystarczy ściśle pilnować, by nasze produkty, z których przygotowujemy dla siebie posiłki były podzielone na białkowe i węglowodanowe. Dzięki takiemu żywieniu nie tylko stracimy nadprogramowe kilogramy, ale też ochronimy organizm przed chorobami takimi jak: miażdżyca, cukrzyca, alergia, czy nadciśnienie. A jak to wygląda na przykładzie? Jakich produktów nie łączyć, żeby schudnąć? Pomocnym okaże się poniższy podział produktów. Dzięki zapamiętaniu tych wytycznych będziesz mogła skomponować zdrowy, pyszny posiłek zgodny z zasadą diety niełączenia.

Jakich produktów nie łączyć ze sobą?

Produkty węglowodanowe: makarony, mąki, ziemniaki, płatki, kasze, fasola, groch, kukurydza, miód, cukier.
Produkty białkowe: mleko, sery żółte, białe twarogowe, pleśniowe, kefir, jogurt, maślanka, orzechy i wszelkie nasiona, ryby, soja, mięso.
Produkty neutralne: warzywa i owoce (z wyłączeniem grochu, ziemniaków, kukurydzy i fasoli), grzyby, soki, woda.

jakich produktów nie łączyć żeby schudnąć

Koktajl wspomagający redukcję masy ciała

Suplement wspomagający utrzymanie prawidłowej masy ciała o smaku czarnej porzeczki

Kup teraz

Jak komponować posiłki, żeby spełniały wymogi diety niełączenia?

Jakich produktów nie łączyć w diecie już wiemy. Teraz warto zapamiętać jakie produkty można spokojnie spożywać w jednym posiłku, żeby mówić o diecie niełączenia.

  • Same owoce
  • same warzywa
  • same słodycze (z wyłączeniem produktów skrobiowych)
  • pieczywa, makaronu, kaszy, ziemniaków, ryżu, batatów z warzywami i tłuszczem roślinnym
  • białka mięsnego i pochodzącego z roślin strączkowych z warzywami

Jeśli zastosujemy się do powyższego schematu przy komponowaniu swoich posiłków, możemy śmiało mówić, że żywimy się zgodnie z zasadami diety niełączenia. Taki sposób odżywiania sprawi, że poczujemy się lekko, powróci utracona energia i witalność. Jakich produktów nie wolno łączyć, żeby to osiągnąć już wiesz, teraz wystarczy wprowadzić takie żywienie w życie i obserwować dobre zmiany.

Czy dieta niełączenia jest dla każdego?

Zdecydowanie tak. Przecież przy diecie niełączenia nie musisz rezygnować z żadnych produktów. Wystarczy jedynie, że będziesz pamiętać o tym, jakich produktów nie należy łączyć. Nie ma mowy więc o głodówkach w tym przypadku, czy rezygnacji z ulubionych dań. Jedyne o czym musisz pamiętać, to o dobieraniu odpowiednich składników w swojej kuchni. Dzięki kilku prostym zabiegom wraz z nowym sposobem żywienia zyskasz nową siebie. A nic przecież nie cieszy tak bardzo jak dobra zmiana osiągnięta bez większych wyrzeczeń.

Polecane produkty:

Jak szybko schudnąć z ud i wyrzeźbić ręce

SLIM LINE – SPOSÓB NA SYLWETKĘ

media o nas